FAQ

Mi az aszeptikus gyümölcsvelő?

A gyümölcsvelőt friss gyümölcsből, adalék és tartósítószer nélkül gyártjuk. A félkész termék a gyümölcshús natúr, mag- és héjmentes, áttört, pépes formában készül, melyet a gyümölcs fogyaszthatatlan részeinek eltávolítását követően passzírozás - igény estén homogenizátoron történő aprítás - után aszeptikusan töltenek elősterilizált csomagolóanyagba. 

Felhasználhatósága: cukrászok, pékek, szakácsok, háziasszonyok, háziurak, sütni-főzni szeretők figyelmébe ajánljuk kis kiszerelésű gyümölcsvelőinket, melyekből friss ízeket varázsolhatnak az asztalra: levest, gyümölcstortát, turmixot, lekvárt, üdítőitalt.

Mi a gyümölcs-chips?
A vákuumszárított gyümölcs friss gyümölcsből készül, hozzáadott adalékanyagok nélkül. A fejlett technológiának köszönhetően a gyümölcs megőrzi eredeti illatát, színét. A gyümölcsből a vizet elvonjuk és így a friss gyümölcs ízaromája megtöbbszöröződik a szárított gyümölcsben. Kitűnő, egészséges nassolni való, de fagylaltok, sütemények díszítésére, müzlik, joghurtok, levesporok, sütő- és édesipari termékek, gyümölcsteák, diétás termékek ízesítéséhez, díszítéséhez is remek. Feldolgozott gyümölcsök: alma (karika), bio áfonya (egész), eper (szelet, kocka), feketeribizli (egész), kajszibarack (szelet), körte (szelet), meggy (félbe vágva), őszibarack (szelet), málna.

Mi a gyümölcspor?
A magas beltartalmú gyümölcspor a legkorszerűbb gyümölcstermékek egyike. Az instant gyümölcsport adalékanyagoktól mentes gyümölcssűrítményből készítjük, míg a rostokat is tartalmazó gyümölcspor a gyümölcsvelő vákuumszárítóban történő megszárítása és finomra őrlése után nyert termék. Mindkét termék csekély mennyiségű idegen eredetű anyagot (keményítőt) tartalmaz. A gyümölcsporok felhasználhatósága sokrétű: természetes alapú gyümölcsteák, müzlik, sütő- és édesipari termékek, vitamintartalmú gyógyhatású készítmények, diétás termékek, funkcionális élelmiszerek, táplálékkiegészítők, bébiételek, jégkrém-, fagylalt-, desszert-, puding- és süteményporok, levesporok, mártásporok, italtabletták, instant italok, ételek stb. előállításához.

Milyen eljárás a vákuumszárítás?

A vákuumszárítás egy nagyon kíméletes eljárás (alacsony hőfokon történik), amely megtartja a feldolgozott gyümölcs és velő beltartalmának értékeit, ízét, színét. Előnyös  a hőmérsékletre és oxidációra érzékeny termékeknél. Ez a technológia teszi lehetővé, hogy például a csipkebogyóból készült termékek C-vitamin tartalma magas maradjon, szemben a házilagos feldolgozással. A vákuum-szárított termékek minőségben hasonlóak a liofolizáltakhoz, ugyanakkor olcsóbbak azoknál.

Mi az aszeptikus velőzés
?
A gyümölcsvelő kifogástalan minőségű gyümölcsből készül. A gyümölcsök lehetnek kisebbek, nagyobbak, azonban közös jellemzőjük a megfelelő érettség, mindenféle kártevőtől és vegyszerektől mentesség.A gyártási eljárás biztosítja, hogy nincs szükség tartósítószer hozzáadására, így az aszeptikus gyümölcsvelő egészséges alapanyag többek között a bébiételek készítéséhez is.
A gondos válogatás, előkészítés és tisztítás után a gyümölcsöket a felhasználás céljától függően különböző méretű szitákon lepasszírozzák A töltést megelőző gyors hőkezelés az aszeptikus technológia jellemzője. A folyamat paraméterei gyümölcstől függően változnak: hőfokérték 106-110°C. A megfelelően méretezett rövid idejű hőkezeléssel a termék csíraszáma olyan mértékben lecsökken, hogy minőségét hosszú ideig megőrzi. Az eljárás során alkalmazott hősokk után a gyümölcsvelőt 25 °C alá hűtik, majd ezen a hőmérsékleten töltődik speciális csomagolóeszközbe, az utófertőzés lehetőségét kizáró aszeptikus töltőgéppel.

Hol és ki gyártja ezeket a termékeket?

A Naturál Centrum Hungary Kft. gyártatja és forgalmazza az elsődlegesen hazai gyümölcsökből készített vákuum technológiával aszeptikus gyümölcsvelőt, szárított gyümölcsöket, gyümölcsporokat. A cég termékeit előállító gyümölcsfeldolgozó üzem Pannonhalmától délre elhelyezkedő hajdani királynéi birtokon, Győrasszonyfán működik. Az üzemben a legkorszerűbb technológiai megoldások, a HACCP elvein alapuló élelmiszer-biztonsági programok és eljárások kerültek kialakításra és működtetésre. A felhasznált gyümölcsök minősége, az ezekből előállított termékek, a technológia magas színvonala  és a felhasznált csomagolóanyag megfelel a mindenkor érvényes magyar és EU jogi előírásoknak, valamint a hatályos élelmiszertörvény követelményeinek.

Hol és hogyan lehet megrendelni a termékeket?

- Interneten keresztül on-line a megrendelőlap kitöltésével itt.
- Telefonon keresztül: +36 30/400 5973
-
Levélben: Natural Centrum Hungary Kft. H-9093. Győrasszonyfa Hunyadi tér 20.
- E-mail-ben: info@ncent.hu
hol kapható ? gyümölcsvelő szárított gyümölcs vákuum szárított Győrasszonyfa  gyümölcsfeldolgozás magyar gyümölcsök rostos gyümölcspor antioxidáns áfonya szeder  madárberkenye csipke  homoktövis kajszi barack őszibarack meggy cseresznye mézpor lekvár főzés   sütemény recept joghurt vitamin bébi étel málna gyümölcs chips  Bionézia Veresegyház  Kóstoló