FAQ
Mi az aszeptikus gyümölcsvelő?A gyümölcsvelőt friss gyümölcsből, adalék és tartósítószer nélkül gyártjuk. A félkész termék a gyümölcshús natúr, mag- és héjmentes, áttört, pépes formában készül, melyet a gyümölcs fogyaszthatatlan részeinek eltávolítását követően passzírozás - igény estén homogenizátoron történő aprítás - után aszeptikusan töltenek elősterilizált csomagolóanyagba.
Felhasználhatósága: cukrászok, pékek, szakácsok, háziasszonyok, háziurak, sütni-főzni szeretők figyelmébe ajánljuk kis kiszerelésű gyümölcsvelőinket, melyekből friss ízeket varázsolhatnak az asztalra: levest, gyümölcstortát, turmixot, lekvárt, üdítőitalt.
Mi a gyümölcs-chips?
A vákuumszárított gyümölcs friss gyümölcsből készül,
hozzáadott adalékanyagok nélkül. A fejlett technológiának köszönhetően a
gyümölcs megőrzi eredeti illatát, színét. A gyümölcsből a vizet elvonjuk és így
a friss gyümölcs ízaromája megtöbbszöröződik a szárított gyümölcsben. Kitűnő, egészséges nassolni való, de fagylaltok, sütemények díszítésére,
müzlik, joghurtok, levesporok, sütő- és édesipari termékek, gyümölcsteák,
diétás termékek ízesítéséhez, díszítéséhez is remek. Feldolgozott gyümölcsök: alma (karika), bio áfonya (egész), eper (szelet,
kocka), feketeribizli (egész), kajszibarack (szelet), körte (szelet), meggy
(félbe vágva), őszibarack (szelet), málna.
A magas beltartalmú gyümölcspor a legkorszerűbb gyümölcstermékek egyike. Az instant gyümölcsport adalékanyagoktól mentes gyümölcssűrítményből készítjük, míg a rostokat is tartalmazó gyümölcspor a gyümölcsvelő vákuumszárítóban történő megszárítása és finomra őrlése után nyert termék. Mindkét termék csekély mennyiségű idegen eredetű anyagot (keményítőt) tartalmaz. A gyümölcsporok felhasználhatósága sokrétű: természetes alapú gyümölcsteák, müzlik, sütő- és édesipari termékek, vitamintartalmú gyógyhatású készítmények, diétás termékek, funkcionális élelmiszerek, táplálékkiegészítők, bébiételek, jégkrém-, fagylalt-, desszert-, puding- és süteményporok, levesporok, mártásporok, italtabletták, instant italok, ételek stb. előállításához.
Milyen eljárás a vákuumszárítás?
A vákuumszárítás egy nagyon kíméletes eljárás (alacsony hőfokon történik), amely megtartja a feldolgozott gyümölcs és velő beltartalmának értékeit, ízét, színét. Előnyös a hőmérsékletre és oxidációra érzékeny termékeknél. Ez a technológia teszi lehetővé, hogy például a csipkebogyóból készült termékek C-vitamin tartalma magas maradjon, szemben a házilagos feldolgozással. A vákuum-szárított termékek minőségben hasonlóak a liofolizáltakhoz, ugyanakkor olcsóbbak azoknál.
Mi az aszeptikus velőzés?
A gyümölcsvelő kifogástalan minőségű gyümölcsből készül. A gyümölcsök lehetnek kisebbek, nagyobbak, azonban közös jellemzőjük a megfelelő érettség, mindenféle kártevőtől és vegyszerektől mentesség.A gyártási eljárás biztosítja, hogy nincs szükség tartósítószer hozzáadására, így az aszeptikus gyümölcsvelő egészséges alapanyag többek között a bébiételek készítéséhez is.
A gondos válogatás, előkészítés és tisztítás után a gyümölcsöket a felhasználás céljától függően különböző méretű szitákon lepasszírozzák A töltést megelőző gyors hőkezelés az aszeptikus technológia jellemzője. A folyamat paraméterei gyümölcstől függően változnak: hőfokérték 106-110°C. A megfelelően méretezett rövid idejű hőkezeléssel a termék csíraszáma olyan mértékben lecsökken, hogy minőségét hosszú ideig megőrzi. Az eljárás során alkalmazott hősokk után a gyümölcsvelőt 25 °C alá hűtik, majd ezen a hőmérsékleten töltődik speciális csomagolóeszközbe, az utófertőzés lehetőségét kizáró aszeptikus töltőgéppel.
Hol és ki gyártja ezeket a termékeket?
A Naturál Centrum Hungary Kft. gyártatja és forgalmazza az elsődlegesen hazai gyümölcsökből készített vákuum technológiával aszeptikus gyümölcsvelőt, szárított gyümölcsöket, gyümölcsporokat. A cég termékeit előállító gyümölcsfeldolgozó üzem Pannonhalmától délre elhelyezkedő hajdani királynéi birtokon, Győrasszonyfán működik. Az üzemben a legkorszerűbb technológiai megoldások, a HACCP elvein alapuló élelmiszer-biztonsági programok és eljárások kerültek kialakításra és működtetésre. A felhasznált gyümölcsök minősége, az ezekből előállított termékek, a technológia magas színvonala és a felhasznált csomagolóanyag megfelel a mindenkor érvényes magyar és EU jogi előírásoknak, valamint a hatályos élelmiszertörvény követelményeinek.
Hol és hogyan lehet megrendelni a termékeket?
- Interneten keresztül on-line a megrendelőlap kitöltésével itt.
- Telefonon keresztül: +36 30/400 5973
- Levélben: Natural Centrum Hungary Kft. H-9093. Győrasszonyfa Hunyadi tér 20.
- E-mail-ben: info@ncent.hu