Gyümölcsvelő

Fekete és piros ribiszke - Homoktövis - Meggy - Málna - Őszibarack - Áfonya - Csipkebogyó - Cseresznye - Kajszibarack -Vilmos körte - Alma - Sütőtök


Velőink 200 kg-os, 20 kg-os, 10 kg-os, 5 kg-os kiszerelésben kaphatók

A velőket (natúr passzírozott gyümölcshús) felhasználhatjuk lekvárok, dzsemek, gyümölcsitalok, gyümölcskrémek, habok, öntetek, tejtermékek, joghurtok, fagylaltok, jégkrémek, sütemények, cukrászati, édesipari termékek, bébiételek, mártások, szószok, levesek, gyógyhatású készítmények, diétás termékek készítéséhez.

 

A termék nem génmanipulált. Génmanipulált alap és segédanyagokat nem tartalmazza. Előállítási folyamata GMO és ezek származékai nélkül történik. Nem tartalmaz lehetséges allergén összetevőt, illetve lehetséges allergén szennyeződést. 

Amennyiben bio tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokból gyártunk, úgy termékeinket a Biokontroll Hungária Kft. minősíti.

A velőket óvni kell a sugárzó hőtől, mechanikai sérüléstől. 1-25 celsiusfok között tárolható. Felbontás után hűtőszekrényben tartandó.

A Naturál Centrum Hungary Kft. termelési hátterét a győrasszonyfai termelőüzem biztosítja. Itt gyártjuk az aszeptikus gyümölcsvelőt.  Az ellenőrzött termelési környezetből kikerült, frissen szedett, mindig beérett gyümölcsök gondos válogatáson és tisztításon esnek át,  különböző méretű szitákon átpasszírozzuk, majd rövid ideig tartó hősokkal kezeljük és elősterilezett csomagolóanyagba aszeptikusan töltjük. 

A gyümölcsvelő gyártása  során nincs szükség külön tartósítószerekre. A technológiai eljárás megőrzi a gyümölcs eredeti íz- és aromaanyagait, így az aszeptikus gyümölcsvelő egészséges alapanyag a családi konyhákban, a közétkeztetésben, az élelmiszer-alapanyagot feldolgozó cukrászatokban, pékségekben, tejipari termékeket gyártók körében, vagy az üdítő italokat gyártók esetén épp úgy, mint a bébiételek készítői számára
Az üzem valamennyi közkedvelt hagyományos gyümölcsből készít aszeptikus gyümölcsvelőt. Kínálatunkban általában megtalálható az áfonya, az eper, a málna, a ribizli, a meggy, a szilva, az őszibarack, vagy éppen az alma, a körte, a sárgabarack, de megjelennek  olyan különlegességek is, mint a csipkebogyó,  vagy a homoktövis. A gyümölcsöket  hazai családi gazdaságok szállítják, az itthon nem termők, mint az áfonya, a Kárpátok lankáiról, szennyeződésmentes tiszta környezetből származnak.

Aszeptikus gyümölcsvelő. Friss gyümölcsből, adalék és tartósítószer nélkül készül, mag- és héjmentes, magas C-vitamin tartalmú, natúr félkész termék. 100 % gyümölcshús, kiváló beltartalmi értékekkel. Allergiát okozó összetevőket nem tartalmaz. Esetenként hozzáadott antioxidánst, aszkorbinsavat tartalmaz. Csomagolás: aszeptikus zsákban. Tárolás: hűvös helyen, sugárzó naptól, hőtől és machanikai sérüléstől védve. Felhasználási javaslat: lekvárok, dzsemek, gyümölcsitalok, gyümölcskrémek, habok, öntetek, tejtermékek, joghurtok, fagylaltok, jégkrémek, sütemények, cukrászati termékek, édesipari, bébiételek, mártások, szószok, levesek, gyógyhatású készítmények, diétás termékek készítéséhez.

Homoktövis velő
A homoktövis termése bővelkedik C-vitaminban, de megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat, E-vitamint.
A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő.


Madárberkenye velő
A madárberkenye termése szorbitolt, paraszorbinsavat, cseranyagot, C-vitamint, pektint és karotinoidokat tartalmaz. A madárberkenye bogyóit a népi gyógyászatban enyhe vizelethajtó hatása miatt alkalmazták, de a húgyutak fertőzése esetén is ajánlott. Friss gyümölcsét C-vitamin pótlásra használják.


Málna velő
A málna ásványi anyagokat, cserzőanyagokat, flavonoidokat, gyümölcssavakat, aromaanyagokat és vitaminokat - köztük sok C-vitamint - tartalmaz. Összehúzó hatású szer.


Meggy velő
A meggy gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.Vértisztító hatású. Serkenti a máj- és vese működését.


Őszibarack velő
Az őszibarackban viszonylag sok C-vitamin található. B-vitamin- és biotin-tartalmuknál fogva kiváló haj- és bőrszépítők. Ásványi anyag tartalma: 200 mg kálium, 9 mg magnézium, 8 mg kálium. Szívpanaszok enyhítésére kiváló.



Áfonya velő, fekete erdei, vadon termett
Legfontosabb összetevői többek között az antioxidánsok, melyek a kötőszövetek és bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlenek. Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkentik az immunrendszeri védekezést. Az antocián szabadgyök fogó hatása miatt szemvédő. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását, s mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is segít az ideghártya regenerálódásában.



Csipke velő
A csipkebogyóban igen sok A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található, legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin, mely részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Mindezek mellett a csipkebogyó segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. Javítja a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vérnyomást, valamint elősegíti az emésztést. Jó hatással van a szív egészségére, illetve az általános egészségi állapotra. Extrém lúgos kémhatású, így segít visszaállítani a szervezet természetes sav-bázis egyensúlyát.


Cseresznye velő, szomolyai fekete cseresznyéből
Sok A-vitamin, B1-, B2-, B6-vitamin van benne, továbbá folsav, pantoténsav, niacin, biotin és riboflavin. Jelentős a C-vitamin tartalma. Az ásványi anyagok és nyomelemek közül foszfor, kalcium és nátrium, kobalt tartalma említendő, viszonylag sok, káliumot, valamint vasat rejt. Összetétele miatt kedvezően hat a fogak és csontok fejlődésére, egészségére, ideális csemege a fejlődő, csontosodó gyermekszervezetnek. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatású, ennélfogva hörgőpanaszokra, náthás bajok ellen is hat.


Kajszi velő
Magas pektintartalmának köszönhetően emésztése könnyű, még az érzékeny gyomrúak számára is. Sárga színét béta-karotin (vagy A-provitamin) tartalmának köszönheti, ami egy erős antioxidáns. Segít a szív- és érrendszeri problémák esetén, valamint a daganatos betegségek elleni védekezésben. Segíti a barnulást, és javítja a látást is, fontos szerepe van a csontok és a szövetek újjáépítésében, de jó hatással van a bőrre, a hajra és a körömre is. Magas a káliumtartalma, mely sportolás esetén segíthet az izomgörcsök megelőzésében.




Kiszállítás: raktárból történő helyszíni átvétel-díjbekérőre történő fizetés esetén, postai utánvéttel vagy futárszolgálattal.


hol kapható ? gyümölcsvelő szárított gyümölcs vákuum szárított Győrasszonyfa  gyümölcsfeldolgozás magyar gyümölcsök rostos gyümölcspor antioxidáns áfonya szeder  madárberkenye csipke  homoktövis kajszi barack őszibarack meggy cseresznye mézpor lekvár főzés   sütemény recept joghurt vitamin bébi étel málna gyümölcs chips  Bionézia Veresegyház  Kóstoló